mandag den 19. april 2010

For Nordsø Camping & Badeland ved den jyske Vestkyst betyder det lukkede luftrum ekstra gæster. De unikke vindforhold og placeringen kan nemlig konkurrere med destinationer sydpå.


Jesper Thomsen, indehaver af 4Elements, som driver surfkurser i Skandinavien fortæller: "Da vore aflyste fly til Italien var en realitet, var valget ikke svært. De fantastiske vindforhold, strandene og Ringkøbing Fjord er som paradis for surferne” . Jesper ved, hvad han taler om. I de sidste 4 år har han afholdt stribevis af surf kurser for norske kursister med udgangspunkt fra Nordsø Camping & Badeland i første klitrække.


Efter køreturen fra Norge ankom gruppen med instruktører og elever fra flere norske Folkehøjskoler til Nordsø Camping & Badeland og blev indkvarteret i pladsens mange feriehytter. Blot få minutter efter stod de på stranden og kæmpede med de enorme farvestrålende kites, en slags drager.

Italien var det oprindelige mål, men selvom deltagerne nu må nøjes med danske varmegrader, er de begejstrede for den barske natur, hvor blæst er et must og de hvide sandstrande er meget fjernt fra de norske fjelde. Og mon ikke også campingpladsens indendørs badeland kan give gæsterne lidt feriestemning.

For campingpladsen er de ekstra gæster yderst velkomne og alle sejl er sat til for at gruppen skal få en god alternativ ferieoplevelse.

”Vi plejer at sige, at vi er her på naturens betingelser – og det passer nu i mere end én forstand. Konsekvenserne af vulkanudbruddet rykker tæt på og omfanget er voldsomt, men midt i det hele betyder det så pludselig en bedre kapacitetsudnyttelse” siger Camilla Dvinge fra Dancamps.